Az NBI – es élmezőnyébe tartozó Grundfos Tatabánya-Budaőrs, U 23 utánpótlás csapatát fogadta a 10. fordulóból előrehozott mérkőzésen a Strandépítők legénysége. A két veretlen gárda, csoport csúcs rangadójára szépszámú közönség látogatott ki a városi sportcsarnokba.

A közönség nagy biztatása közepette a Strandépítők gárdája kezdte, az őszi bajnoki címet is nagyban befolyásoló rangadót, Dénes jobbszélről, Lőrik átlövésből volt eredményes, amivel kétgólos előnyt szereztek a hazaiak. A hazai előny nem tartott sokáig több hiba csúszott a hazaiak játékába, amiből egalizálták az állást a tatabányai fiatalok az 5. percben 2 – 2. Mind két csapat nagy iramot diktált a Dénes jobb szélről, Ponyi beállóból elért találataival újra lépés előnybe került a Strandépítők 4 – 3 a 8. percben. A hazaiak nagy akarással játszottak, de a gépezet sok hibával működött, ez főleg támadások befejezéseknél mutatkozott meg, több helyzetet, ziccert elhibáztak, amiből a gyors dinamikus kézilabdát játszó fiatal utánpótlás csapat kihasználta lehetőségeit, és elhúzott, 4 – 7 volt az állás a 12. percben. A közönség nagy hangerővel buzdította a Strandépítők legénységét, akik nagyon akartak, de nem találták ellenszerét a gyors, sok mozgásos utánpótlás gárda játékának, akik magabiztosan tartották a megszerzett előnyüket, a szünetre háromgólos vendégvezetéssel vonulhattak a csapatok.
A második játékrészt a Strandépítők kezdte jobban, Lőrik, Tokai, Gyetvai, Rácz találataival felzárkóztak 17 – 18 – ra a 35. percben, a vendégek időkéréssel válaszoltak, még ebben a percben, ami nem bizonyult hatásosnak. A közönség továbbra is nagy hangerővel buzdította a Strandépítők csapatát, akik nagyon küzdöttek, Lőrik két remek átlövése, Rácz középről elengedett lövése landolt a vendégek kapujában, és a 42. percben egalizálták az állást 20 – 20. A folytatásban több játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket, ami rendre a hazai gárdát hozta hátrányos helyzetbe, a vendégek kihasználták, a kapott lehetőségeket, amiből két – háromgólos előnyt kovácsoltak. A tarjániak továbbra is nagyon jól küzdöttek, amit a közönség fergeteges biztatással honorált, de a gólkényszerben támadó, hazai gárda játéka nem volt meggyőző, ami újabb hibákat szült, amit a vendégek gyors támadásokkal fejeztek be, és magabiztosan növelve előnyüket, nyerték meg a csoport rangadót, amivel nagy lépést tettek az őszi bajnoki cím felé. A hazai csapatnak mérkőzés egyes periódusaiban nem csak az NBI – es utánpótlás gárdával, kellet meg küzdeni, mint ellenféllel, hanem a síp mestereivel is, akik ezen időszakokban nem mindidig érvényesítették az esély egyenlőségét. A mérkőzés végén a közönség hősiesen küzdő, de ezen a mérkőzésen kissé mérsékeltebb teljesítményt nyújtó, Strandépítők legénységét, győztesek kijáró ünneplésben részesítette.
Bártfai Ferenc: -- Sajnos nem tudtuk átmenteni előző heti formánkat a Tatabánya ellen, így elvesztettük veretlenségünket. Egy egész szezonra való ziccert hibáztunk, amit az ellenfelünk könyörtelenül megbüntetett. A szurkolótáborunk előtt le a kalappal, ismét fergeteges hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba, amit ezúton is köszönünk!

Junior: 35 – 28.

Kézilabda NBII, Északi csoport, férfiak a 10. fordulóból előre hozott mérkőzés

Salgótarjáni Strandépítők KC – Grundfos Tatabánya-Budaőrs U23 28 – 33 (13 – 16)

Salgótarján Városi Sportcsarnok 300 néző
Vezette: Ágnecz Tamás, Sipos Ottó.

 

Salgótarjáni Strandépítők KC:
Fodor – Dénes 4, Tokai 2, Rácz 4, Ponyi 4, Lőrik 7, Gyetvai 7/6,
Csere: Horváth, Varga kapusok, Bensouici, Besze, Fábián, Juhász, Puruczki.
Edző: Bártfai Ferenc
Grundfos Tatabánya-Budaőrs U23 legjobb góldobói: Csapó 11/3, Bagi 9.
Hétméteres: 7/6 illetve 6/5. Kiállítás: 14 perc + kizárás Puruczki Gábor a 49. percben piros lappal, Ponyi Gergő az 55. perc 3x2 perc után, illetve 10 perc.
Az eredmény alakulása:
2. perc 2 – 0, 8. perc: 4 – 3, 12. perc: 4 – 7, 23. perc: 8 – 11, 28. perc: 10 – 16. 35. perc: 17 – 18, 42. perc. 20 – 20, 48. perc: 23 – 25, 54. perc: 26 – 28, 58. perc: 27 – 31.