A 2011 – 2012 bajnoki évben a szerepelt először az NBII – ben, és sikeresen mutatkozott be magasabb osztályba a Strandépítők legénysége. A következő években a csoport meghatározó csapatává nőtte ki magát a Salgótarjáni Strandépítők KC férfi gárdája, rendre a z élmezőnybe volt található a csapat a bajnokság záráskor. A 2015 – 2016 bajnoki év már kissé nem az elképzeléseknek megfelelően alakult a Strandépítők legénysége számára, egész évben a kieső zóna környékén, tanyáztak a tabellán. A bajnoki évet záró utolsó fordulóban egy huszáros győzelemmel végül a 7. helyen zárták az ötödik NBII – es évadjukat. A hatodik bajnoki évadjukra a sikeresebb szereplés érdekében az elnökség meg erősítette a játékos keretet, és a szakmai vezetésben is változást eszközölt, Kertész Gábortól a bajnoki év végén, az aktív játéktól vissza vonult, Bártfai Ferenc vette át a staféta botot, a szakmai irányítást. A 2016 – 2017 bajnoki évre az elnökség merész terveket fogalmazott meg, a megerősített keret, az új edző felé, amit a Strandépítők férfi csapata részarányosan teljesített is, hiszen hatodik NB – és bajnoki évükben a legjobb helyezésüket érték el az őszi 2. helyükkel. Minimális hátrányban vannak, a listavezető Tatabánya U23 csapata mögött, amit egy remek tavaszi szerepléssel, a céljaik valóra váltása érdekében letud dolgozni a Strandépítők legénysége. Az hatodik NBII – es bajnoki év, őszi idényének szép sikerét az őszi második helyet, vettük górcső alá, a Salgótarjáni Strandépítők KC edzőjével, a sikerek kovácsával, Bártfai Ferenccel.

--- A játékos keretben az előző évihez képest milyen változások történtek?
Kapus poszton Silkó Richárd külföldre igazolt, helyette kettős játékengedéllyel Ózdról érkezett Fodor Kristóf. A belső három posztról Nagy Brúnó abbahagyta a kézilabdát, Tamás Bence munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudta vállani a szezont. Hortobágyi Zsolt Balassagyarmatra igazolt, Hajdú Péter pedig nem vállalta kettős játékengedéllyel a játékot. Átlövő posztra érkezett Péter János Füzesabonyból, aki sajnálatosan a 2. fordulóban vállsérülést szenvedett és határozatlan ideig nem számíthatok a játékára. Szintén átlövő posztra érkezett Nádasdi László Egerből, aki az 1 forduló után Csömörre igazolt. Gyöngyösről sikerült elcsábítanunk a fiatal Fábián Tamást, valamint Bensouici Anis három év kihagyás után újrakezdte a játékot és a szezon közepétől ismét csatasorba állt. Rajtuk kívül a strandkézilabdában Salgótarjánban játszó Tokai Rolandot Balassagyarmatról kettős játékengedéllyel „hazahoztuk”. Horváth Martin (szélső), Kuti Krisztián (kapus) pedig az utánpótlásból kerültek a felnőtt keretbe. Valamint jómagam az edzői kinevezésem után szögre akasztottam a teremcipőt

-- Hogyan értékeled az őszi szezont a 2. hely tükrében?

Az ősszel kapcsolatban kettős érzések kavarognak bennem, azért mert maximalista ember lévén nem szeretek, nem is nagyon tudok veszteni. Az elvesztett mérkőzések mindegyikén rengeteg technikai hibánk volt, valamint Fortuna is elfordult tőlünk, és ezt a két összetevőt nem bírta el a csapat. E három mérkőzés kivételével maximálisan elégedett vagyok a csapattal, úgy gondolom, hogy erőn felül teljesített minden játékos. Nagyon erős bajnokságban játszunk, ahol nagyon egyforma képességű csapatok vannak, az adott napi forma dönti el a két pont sorsát. Papíron változott a keretünk tavalyhoz képest, viszont a sérülések, betegségek miatt a szezon nagy részében ugyan azzal a kezdő sorral álltunk fel (kapus poszt kivételével), mint előző évben. Azzal, hogy őszi ezüstérmesek lettünk, a Strandépítők történetének legsikeresebb szezonját tudhatjuk magunk mögött, mely úgy gondolom erőt fog adni a folytatásra.

--  Hogyan értékeled a játékosok teljesítményét?

Kapusok: Kuti Krisztián fiatal tehetséges kapus, aki felnőtt játékengedéllyel rendelkezik, de még nem kapott lehetőséget felnőtt mezőnyben. Varga Erik, Horváth Dávid és Fodor Kristóf, három különböző stílusú hálóőr, mindhárman remek teljesítményre képesek. Bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, de hektikusak, amit fiatal koruknak lehet betudni. Mindannyiuknak volt ősszel jó mérkőzése, szerencsére jól kiegészítik egymást.

Szélsők: Horváth Martin tehetséges balszélső, de még csak a kispadig jutott el, pályára nem lépett. Gyetvai Tamás (balszél) és Dénes Máté (jobbszél) hasonló szezont tudhatnak maguk mögött. Mindkettejüknek volt gyenge mérkőzése, de szerencsére jó átlagot tudtak nyújtani, hasznos tagjai voltak a csapatnak, ezt a góllövő listán elfoglalt 3-4 helyezésük is mutatja. Juhász Norbert kevés lehetőséget kapott, a mérkőzéseken nem tudta azt nyújtani, amit valójában tud, remélem, ez tavaszra megváltozik.

Beállók: Ponyi Gergő és Puruczki Gábor két erős fizikumú játékos. Mindkettőjükre lehet számítani, a hatalmas nyerni akarás azonban sokszor rányomja a teljesítményükre a bélyegét. Gábor főleg védekezésben operált, Gergő pedig a támadásokban vette ki inkább a részét. Mindkettőjük jó szezont zárt.

Átlövők: Lőrik Tamás, Péter János, Toarniczky Ádám, Bensouici Anis, Tokai Roland, Besze Gergő, Fábián Tamás. Gergő fiatal tehetséges játékos, aki ha komolyabban venné ezt a sportot nem csak a felnőtt csapat kispadjáig juthatna. János sajnos a szezon elején súlyos sérülést szenvedett, két mérkőzésen 16 gólt lőtt, ezek a gólok nagyon hiányoztak a többi mérkőzésen. Fábián Tamás főleg a védekezésben jeleskedett, támadásban fokozatosan egyre több lehetőséget kapott amellyel, hellyel, közzel élni is tudott, előtte még nagy jövő állhat. Anis néhány mérkőzésen játszott csak, amikor pályára került megcsillantotta a tudását, de még a nagy kihagyás nyomai látszanak rajta. Tavaszra reméljük, régi formáját visszanyeri. Rolandnak még nem sikerült balassagyarmati jó formáját átmentenie hozzánk, mely annak is köszönhető, hogy nem tud a csapattal edzeni. Tavaszra úgy gondolom, hogy húzó embere lehet a Strandépítőknek. Ádám az előző két szezonhoz képest szürkébb volt, az, amit edzésen meg tud mutatni, az meccsen nem jött ki. A szünetben biztos vagyok benne, hogy ez változni fog és visszanyeri gólerős formáját. Lőrik Tamás a csapat házi gólkirálya lett ősszel. A támadás és a védekezés alapembere, Örülnék, ha a második szezonra a fiatalok felnőnének hozzá.

Irányítók: Rácz Viktor és Vurom Alex, avagy rutin és a fiatalos lendület. Viktor a házi góllövő listán a második helyen végzett. Egész szezonban kiegyensúlyozott jó teljesítményt nyújtott, emiatt (és sérülése miatt is) Alex kevesebb lehetőséghez jutott. Amikor pályára lépett ötletes kézilabdát mutatott, de ettől sokkal többre képes, amit a folytatásban szeretnék viszont látni.

Védelem: A védekezésünk néhány mérkőzésen jól működött, de általában átjáróház volt. A téli alapozás legfontosabb feladata lesz a védelem megerősítése, az egymás melletti posztokon lévők összhangjának csiszolása, mert csak akkor fogunk tudni előre lépni, ha a támadásunk mellé a védekezésünk is felnő.

Szurkolók: A csapat talán legfontosabb alkotóeleme ősszel az igen népes szurkolótáborunk volt. Hazai győzelmeink nagy részét nekik köszönhetjük, belehajszoltak bennünket a győzelmekbe és hétről hétre fergeteges hangulatot varázsoltak Városi Sportcsarnokba.

--- Mi várható a téli holt szezonban, várható e erősítés,változás és milyen céllal várjátok a tavaszi szezont?
A holt szezon a pihenésé, szórakozásé. Azt kértem a játékosoktól, hogy ne is gondoljanak a kézilabdára a téli pihenő alatt. Sokaknak egész évben ez a 4 hét az úgymond kézilabdamentes időszak, hiszen a teremszezon végeztével kezdődik a strandos felkészülés. Mindenképpen szeretnénk a keretet megerősíteni. Úgy gondolom 3-4 „kész” játékosra lesz szükségünk ahhoz, hogy a bajnokság előtt kitűzött célok, reálisak maradjanak. Szeretnénk bajnokságot nyerni, melyhez az ősszel megalapoztunk, de egy rendkívül nehéz tavasz van előttünk, ahol az olyan rövidzárlatok, mint amilyenek ősszel voltak, nem fognak beleférni.

Megragadnám az alkalmat és gratulálnék a női csapatunknak az őszi szenzációs szerepléshez és a holtversenyben szerzett félévi aranyhoz. Ezen kívül megköszönném a szurkolóink, szimpatizánsaink egész éves buzdítását, szponzoraink támogatását, valamint szeretnék békés Karácsonyt és Strandépítők sikerekben gazdag újesztendőt kívánni.

 

TABELLA

 

hely

     

csapat

 

M

   

GY

   

D

   

V

   

LG

   

KG

   

GK

   

PONT

 

 

 

 

1.

     

Grundfos Tatabánya KC - B

 

11

   

8

   

1

   

2

   

337

   

304

   

33

   

17

 
 

 

2.

     

Salgótarjáni Strandépítők

 

11

   

7

   

1

   

3

   

336

   

332

   

4

   

15

 
 

 

3.

     

Gödöllői KC

 

11

   

6

   

2

   

3

   

301

   

287

   

14

   

14

 
 

 

4.

     

Budakalászi SC

 

11

   

6

   

1

   

4

   

278

   

277

   

1

   

13

 
 

 

5.

     

PLER-Budapest II

 

11

   

6

   

1

   

4

   

302

   

305

   

-3

   

13

 
 

 

6.

     

Rév TSC

 

11

   

6

   

0

   

5

   

304

   

277

   

27

   

12

 
 

 

7.

     

Hatvani KSZSE

 

11

   

5

   

1

   

5

   

328

   

313

   

15

   

11

 
 

 

8.

     

Heves SE

 

11

   

4

   

3

   

4

   

283

   

282

   

1

   

11

 
 

 

9.

     

Csömöri SSZN KFT

 

11

   

4

   

1

   

6

   

279

   

282

   

-3

   

9

 
 

 

10.

     

Gyömrő VSK

 

11

   

4

   

0

   

7

   

288

   

305

   

-17

   

8

 
 

 

11.

     

TFSE

 

11

   

2

   

1

   

8

   

296

   

330

   

-34

   

5

 
 

 

12.

     

XVI.kerületi KMSE

 

11

   

1

   

2

   

8

   

291

   

329

   

-38

   

4