A kilenc NBI/B felnőtt kerttaggal felálló PLER-Budapest II, kezdte a játékot a szépszámú közönség biztatása közepette, az első kivédekezett vendég támadás után, az ellenakcióból Dénes jobb szélről egy szépségdíjas találattal nyitotta tavaszi gól gyártást.

A folytatásban a magasabb osztályban játszó vendégek akarata érvényesült, a Strandépítők játéka akadozott, mind védekezésben, mind támadásban sok hibát vétettek, a vendégek a megszerzett két három gólos előnyüket tartani tudták. Az első félidő véghajrájában a közönség biztatásával nagy iramot diktáltak a hazaiak, Lőrik, Gyetvai találataival, sikerült minimálisra csökken tenni a hátrányukat, a dudaszó pillanatában a vendégek kapujába került a játékszer, de a játékvezetők időn túlinak ítélték a találatot, így egygólos vendég vezetéssel térhetek pihenőre a csapatok.

A második játékrészben nagyot változott a játék képe, egy egészen más felfogásban játszó Strandépítőket láthatott sportszerűen szurkoló igen hangos publikum. A második játék rész első perceiben Ponyi, Lőrik találataival ledolgozták a hátrányukat a hazaiak 14 – 14 a 36. percben. A Strandépítők átvette a játék irányítását, feljavult védekezés, Fodor átlövéseket, ziccereket szenzációsan védte, amivel elbizonytalanította az NBI/B vitézkedő fővárosiakat. A fiatal Vurom találataira még tudtak válaszolni a vendégek a 42. percben 16 – 16 volt az állás. Még ebben a perc Konkoly Ferenc, aki téli szünetben érkezett a Strandépítőkhöz betörésből elért találatával átvette a vezetés hazai gárda a közönség nagy ovációja közepette 17 – 16. Konkoly tovább folytatta betörésből két szép találatot helyezett el a fővárosiak kapujában amit Vurom hetesből toldott, és a 47. percben 20 – 16 hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A Strandépítők továbbra is jól védekezett Fodorral az élen, a remek védéseit a szép volt Kristóf, szép volt Kristóf, skandálásával ünnepelte a közönség. Lőrik átlövés találatával, Vurom újabb hetest értékesített, amivel az 51. percben, már öt gólra nőtt a Strandépítők előnye 22 – 17. A vendégek sem adták fel gyorsították a játékot, két gyors találattal csökkentették a hátrányukat 22 – 19 az 53. percben. A közönség óriási biztatása közepette Bensouici beállóból, Vurom a harmadik hetesét értékesítve az 55. percben vissza állították az ötgólos különbséget 24 – 19. A Strandépítők legénysége vissza vett az általuk iramból, kissé rá pihentek az ötgólos előnyre, amit az NBI/B játékosok könyörtelenül kihasználtak felzárkóztak 24 – 22 az 57. percben. A közönség még hangosabb biztatta a Strandépítők legénységét, Lőrik átlövés találatára kettővel válaszoltak a fővárosiak, 25 – 24 az 59. perc végén. Az utolsó perc drámai csatában, hatalmas izgalmakkal telt, Dénes a 60. perc közepén szép találatával növelte a hazaiak előnyét 26 – 24. A közép kezdés után a vendégek még egy támadást góllal fejeztek be, de ez már nem veszélyezte a Strandépítők győzelmet.

A Strandépítők legénységének a játéka az első félidőben, még igen csak idén elejei volt, a második játékrészben a Strandépítők javuló játékkal fokozatosan kiegyenlítette az osztálykülönbséget a vendégekkel szemben. A közönség a mérkőzés végén, óriási ünneplésben részesítette, a Strandépítők csapatát, akik remek, értékes győzelmet arattak az NBI – be pályázó PLER-Budapest, utánpótlás csapatának nevezett PLER II ellen, akik a mérkőzésre tizennégy nevezett játékosból, kilenc olyan játékos szerepeltettek, akik az NBI/B csapat oszlopos tagjai.       

Bártfai Ferenc: --- Remek védekezésünknek és kapusteljesítményünknek köszönhetően, megérdemelten tartottuk itthon a két pontot fővárosi ellenfelünk ellen. A szezon elejei forma érezhető volt az első félidei játékunkon, pontatlanok voltunk, sok volt a technikai hibánk. A második félidőre ezek a hibák csökkentek, magabiztos előnyre tettünk szert, amely azonban túlságosan megnyugtatott bennünket, így szoros, izgalmas véghajrát láthattak a szurkolók, akiknek szeretném ezúton megköszönni, hogy ismét fantasztikus hangulatot teremtettek.

 

Kézilabda NBII, Északi csoport férfiak, 12. forduló 

Salgótarjáni Strandépítők KC – PLER-Budapest II 26 – 25 (11 – 12)

 Salgótarján Városi Sportcsarnok 200 néző

Vezette: Dohány József, Nagy László.

Salgótarjáni Strandépítők KC:

FODOR – Dénes 3, Puruczki, KONKOLY 3, LŐRIK 7, Ponyi 3, Gyetvai 4/2,

Csere: Varga kapus, Vurom 5/3, Bensouici 1, Fábián, Horváth M., Juhász, Nagy, Tokai, Toarniczky.

Edző: Bártfai Ferenc 

PLER-Budapest II legjobb góldobói: Ferencz 8, Apró 5, Györkő 5.

Hétméteres: 6/5, illetve 2/2. Kiállítás: 16 perc, illetve12 perc.

Az eredmény alakulása: 

 

5. perc: 1 – 3, 12. perc: 3 – 6, 20. perc: 8 – 9, 28. perc: 9 – 12. 34. perc: 13 – 14, 38. perc: 15 – 15, 42. perc: 17 – 16, 47. perc: 20 – 16, 51. perc: 22 – 17, 55. perc: 24 – 19, 57. perc: 25 – 22, 59. perc: 26 – 24.