A Strandépítők legénysége kezdte a játékot, az előző évi bajnokságban ezüstérmet szerzet, szomszédvári rangadón, a Heves otthonában, ahol az első két helyzet elrontását, a hazaiak, két gyors találattal büntették. A tarjániak Rácz, Ponyi találataival válaszoltak, kiegyenlítődött a játék, váltott gólok elérésével fej – fej mellett haladtak a csapatok, de egyik fél sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni a játékrész közepén 7 – 7 volt az állás.

Az első játékrész második felében a Strandépítők átvette a játék irányítását, feljavult a védekezésük, támadásokat Lőrik, Dénes szép találatokkal fejezte be, amivel vissza vették a vezetést. A hazaiak Lakatos révén még egyenlítettek a 23. percben 11 – 11. A tarjániak a kis létszámú vendég szurkolók, biztatása közepette fokozták az iramot, Gyetvai, Dénes zsinórban elért két – két találatával négy gólra növelték a vendégek előnyét 11 – 15 a 29. percben, Ponyi ezt még toldotta és növelte az előnyt. A Hevesiek rutinos házi gólkirálya Lakatos a tarjáni védelem pillanatnyi megingásit kihasználva két gyors találattal még faragott a hátrányukból, de így három gólos vendég előnnyel térhettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt a hazaiak kezdték, az első négy percben szinte egymáshibáit, múlták felül a játékukban a csapatok, szünet utáni az első találatot, a hazaiak egy igen véleményes hetesből, Lakatos révén szerezték 14 – 16 a 34. perc végén. A Strandépítők gépezet akadozott, de érezhető volt innentől, hogy a Strandépítőknek nem csak a Hevesiek leszek az ellenfelük, mert több olyan szabálytalanságot nem toroltak meg a síp mesterei, a vendégek javára, amiben be volt a gólszerzési lehetőség. Ezekből kialakult hazai lehetőségeket, a hazai alakulat kihasználta, és a 41. percben átvették vezetést 17 – 16. A Strandépítők közel 12 perces gólcsendjét Vurom törte meg a 42. perc végén, és egalizálta az állást 17 – 17. A folytatásban újra kiegyenlítődött a játék, A tarjániak kapujában Varga több lövést hárított, Lőrik, Gyetvai, Dénes találataival, válaszolva a hazaiak góljaira fej – fej mellet haladtak, a csapatok 20 – 20 a 49. percben. Sajnos a hazai közönség sportszerűtlen viselkedése miatt, akik többször közbe sípoltak, ami megtörte tarjániak támadásainak a lendületét, mert azt hitték, hogy a játékvezetők sípoltak, amiért több ízben állt a játék, ez azért történhetett, mert a rendezők nem voltak helyzetük magaslatán, és játékvezetők sem tettek erélyes intézkedést, hogy meg szűnjön a sportszerűtlen magatartás, a lelátón. Az utolsó tíz perc drámai csatát hozott, mindkét csapat óriási erővel küzdött, több szabálytalansággal, vitatható ítélettel fűszerezve. A hevesi alakulat kihasználva ezeket a helyzeteket lépés előnybe került az 55. percben 24 – 22. Varga a kapuban több hazai lövést hárított, a támadásban is koncentráltabbak voltak a vendégek, Rácz, Dénes, Lőrik zsinórban három elért találatával, fordítottak az 58. percben 24 – 25. Az utolsó percekben fokozódtak az izgalmak a pályán és lelátón egyaránt, az 59. perc közepén egy igen vitaható hetes ítéltek a hazaiak javára, és Ráczot, kiállították, a hetest Lakatos értékesítette 25 – 25. A 60. perc elején Bártfai Ferenc a tarjániak mestere időt kért, meg beszélve az utolsó perc taktikáját, a játék folytatásában Gyetvai balszélen tört a kapura, akit szabálytalanul, hetest érően szereltek, Gyetvai értékesítette a hetest 25 – 26. A vendég gólt követően a hazaiak azonnal időt kértek, 22 másodperc volt hátra, amikor folytatódott a játék, Lakatos kihasználta a hazaiak helyzetet 26 – 26. A tarjániak gyors kezdését a játékvezetők engedélyezték, Ponyi a hevesiek kapujában bombázott, már a hazaiak kapujában pihent a labda, amikor a játékvezetők érthetetlen módon, nagy meglepetésre érvénytelenítették a gólt, vissza rendelték a közép kezdést, amikor már csak három másodperc volt hátra, és az hazai egyenlítő gól körüli szabálytalanságra hivatkozva, Lőriknek a harmadik két percét mutatták fel, és a reklamáló Bártfai Ferencet is kizárták. 

A mérkőzés végén a maroknyi vendég szurkolótábor győztesnek kijáró vastapssal ünnepelte Strandépítők legénységét, akik a második félidő elejei megtorpanásukkal, felhozták az ellenfelet, és ezt követően, a hevesiek kihasználva a hazai pálya minden előnyét, igen érdekes körülmények között tartották otthon egy pontot. A mérkőzés negatív eseményeihez tartozik még, hogy a hazai játékosok egy része, a kispadról és a pályán is, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illeték a Strandépítők játékosait, ami a mérkőzés lefújása után, majd nem tettlegességbe torkolt. 

  Bártfai Ferenc: --- "Mindkét félidő elején álmosan kezdtünk, nehezen rázkódtunk játékba. Amikor megtaláltunk ellenfelünk védelmének sebezhetőségét előnyre tettünk szert, melyet a mérkőzés végéig meg is őriztünk. Sportszerűtlen ellenfél ellen, sportszerűtlen hevesi közönség előtt mérkőzve 1 góllal megnyertük a mérkőzést, de érthetetlen módon a sípmesterek annulálták az utolsó szabályos találatunkat, így egy ponttal térhettünk haza."

Junior: 29 – 21. 

 

Kézilabda NBII, északi csoport, férfiak, 13. forduló

 

Hanyi Travel Heves SE – Salgótarjáni Strandépítők KC 26 – 26 (13 – 16)

Heves Városi Rendezvény és Sportcsarnok 200 néző

Vezette: Hovány István, Ubornyák Zoltán.

 

Salgótarjáni Strandépítők KC:

Fodor – DÉNES 7, Konkoly 3, Rácz 2, Ponyi 2, LŐRIK 6, GYETVAI 5/4,

Csere: VARGA, Kuti kapusok, Vurom 1, Bensouici, Horvát M., Nagy, Puruczki, Toarniczki.

Edző: Bártfai Ferenc

Hanyi Travel Heves SE legjobb góldobói: Lakatos 9/4, Pintér 7, Guba 4.

Hétméteres: 4/4, illetve 4/4. Kiállítás: 12 perc, illetve 14 perc + kizárás Lőrik Tamás 3x2 perc után, Bártfai Ferenc mindkettő az 59. perc 57. másodpercben.

Az eredmény alakulása:

 

5. perc: 2 – 2, 14. perc 6 – 7, 19. perc: 10 – 9, 22. perc: 10 – 11, 29. perc: 11 – 15. 37. perc: 16 – 16, 45. perc 18 – 18, 52. perc: 22 – 20, 55. perc: 24 – 22, 58. perc: 24 – 25, 60. perc: 25 – 26.