A tavasszal egyre jobban formába lendülő Csömör gárdája látogatott a megyeszékhelyre, a Strandépítők az utolsó két mérkőzés kisiklást szerette volna feledtetni a csoport rangadón a szép számú hazai közönség támogatásával.

Ennek jegyében nagy iramban indították útjára a játékszert a csapatok, de a Strandépítők legénysége, nem a legjobb előjelekkel kezdte a mérkőzést, mert több meghatározó alapember hiányzott a hazai csapatból, ami rá nyomta bélyegét a hazaiak játékára. Az első percekben Gyetvai, Konkoly válaszolt a vendégek találatira 3 – 3 az 5. percben. Ez a játékvezető páros, 2015 áprilisában, Salgótarjánban, ebben a párosításban lejátszott mérkőzésen tanúsított formájukat hozták most is, amikor szintén a tarjániak terhére elkövetett, hibáik halmaza hazai vereséghez vezetett. A Strandépítők legénysége a közönség biztatása közepette nagy akarással játszott, a vendégek keményen agresszíven védekeztek, ami nem mindig a szabályok szellemében lettek meg ítélve, ezeket a helyzeteket a rutinos csömöriek kihasználták és 6 – 0 periódussal elhúztak 3 – 9 a 12. percben, amivel a lényeges kérdések el is dőltek. A gól kényszerben játszó hazaiak nagy akarással vettették magukat a küzdelemben, de játékuk nem volt folyamatos sok hibával játszottak, a játékrész második felében felzárkóztak, de három négy gólnál nem tudtak közelebb kerülni a hazaiak ellenfelükhöz, így négygólos vendég előnnyel zárult az első játékrész. A második játékrészben nem változott a játékképe kiegyenlítődött a játék, fej – fej mellet haladtak a csapatok egészen a 43. percig amivel tartották a szünetre megszerzett előnyüket a vendégek. Ebben a percben a „síp mesterek” feltették működésükre a koronát, az addig is zömében a hazaiakat sújtó ítéleteik mind a pályán, a lelátón fokozódó feszült hangulatot alakított ki, ezek jegyében Dénesnek négy perces kiállítást adtak, ami kizárással párosult. Majd Bártfainak a hazaiak edzőjének két percet mutattak fel, majd pár másodperc múltán Ponyinak újabb két perces kiállítás adtak, amit a Csömör kihasznált és végleg eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét 15 – 22 a 49. percben. A véghajrában a Strandépítők a közönség hathatós támogatásával még csökkentette a hátrányát, de a pont szerzéshez már kevésnek bizonyult. A mérkőzés végén a közönség a nagy akarással játszó hazai gárdát, akik mindent meg tettek a győzelemért, és érezték, hogy ez a vereség nem csak a csapaton múlott, ezért győztes csapatnak kijáró ünneplésben részesítette a Strandépítők legénységét.


Bártfai Ferenc: -- Ismét sok hibával játszottunk, így sajnos nem sikerült itthon tartanunk a két pontot. A csapattól többet csak a játékvezetők hibáztak, nagyrészt a mi kárunkra, ezt a nyomást a srácok nem tudták elviselni. Köszönöm a közönségnek, hogy a hullámvölgyben is kitartanak mellettünk és ismét fergeteges hangulatot varázsoltak a csarnokba!


Junior: 32 – 27.

 

Kézilabda NBII, északi csoport férfiak, 16. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC – Csömöri SSZN KFT 22 – 26 (12 – 16)

Salgótarján Városi Sportcsarnok 200 néző
Vezette: Kovács Marcell, Wenzel Tamás.

Salgótarjáni Strandépítők KC:
Fodor – Dénes, Bensouici 1, Ponyi 4, Rácz 2, Konkoly 5, Gyetvai 7/2,
Csere: Varga, Kuti, Horváth D. kapusok, Vurom 2/1, Puruczki 1, Horváth M., Fábián, Juhász.
Edző: Bártfai Ferenc
Csömöri SSZN KFT legjobb góldobói: Kovács 7, Turák 6, Bártfay 5, Nádasdi 4/2.

Hétméteres: 6/3 illetve 3/2. Kiállítás: 18 perc + kizárás Dénes Máté 43. percben 3x2 perc után, illetve 6 perc.

Az eredmény alakulása: 5. perc 3 – 3, 12. perc: 3 – 9, 17. perc: 7 – 11, 21. perc: 9 – 12, 28. perc: 12 – 15. 37. perc: 14 – 17, 44. perc: 14 – 20, 51. perc. 17 -22, 56. perc: 20 – 23, 58. perc: 21 – 24.