A csoport utolsó helyezettjét, a már biztos kieső XVI. Kerületi KMSE-t fogadta a Strandépítők legénysége, a győzelem reményében.

A közönség nagy biztatása közepette mindkét csapat nagy akarással kezdte az összecsapást, a hazaiak Ponyi, Hajdú találataival nyitottak, és kerültek előnybe. A Strandépítők magához ragadta a kezdeményezést, a játékirányítását Hajdú, Dénes, Rácz, Ponyi, Tokai találatival, fokozatosan növelték az előnyüket a játékrész közepén 10 – 4 volt az állás. A vendégek sem adták fel, a játékukon nem látszott meg a tabellán elfoglalt utolsó helyezésük, többször át játszották a tarjáni védelmet, de Varga szenzációsan védet, aminek köszönhető volt, hogy nem tudtak közelebb zárkózni a fővárosiak, Varga remek védéseit a közönség a „szép volt Erik – szép volt Erik” skandálásával ünnepelte. A hazaiak támadó játéka nem volt az igazi, annak ellenére, hogy Ponyi, Dénes, Hajdú, Konkoly szép találatokat ért el, de több helyzetet, ziccert elhibáztak, és nem tudták tovább növelni a két csat közötti különbséget. 

A második játékrészben nem változott a játék képe, a továbbra is Strandépítők irányított Ponyi, Dénes, Vurom, Toarniczky szép találatokat értek el, amikkel növelték az előnyüket a 41. percben 25 – 15 hazai vezetést mutatott az eredményjelző tábla. A vendégek sem adták fel, kihasználták a Strandépítők hibáit egy 4 – 0 szakaszt hozva faragtak a hátrányukból, a játékrész közepére 27 – 21 alakították az állást. Bártfai Ferenc a tarjániak mestere időt kért, és több cserével rendezte a sorokat, a közönség nagy biztatásával Toarniczky, Vurom, Dénes találataival vissza állították a tíz gólos különbséget az 53. percben. A hajrában a több fiatal lehetőséget, kapott, a kapuban Horváth D., Kuti jól helyállt. A mezőnyben a fiatal Horváth Martin bal szélről, szerezte élete első felnőtt bajnoki gólját az 56. percben, amit közönség óriási ovációval ünnepelt. Juhász a jobb szélről volt eredményes, majd Toarniczky szép találattal zárta le a mérkőzést és a tíz gólos Strandépítők győzelmét. A Strandépítők játéka helyenként mind védekezésben, mind támadásban akadozott, de több remek, gól erős egyéni teljesítményt nyújtva, végig vezetve, teljesen meg érdemelve, hat hetes szünet után újra győzelemmel örvendeztették meg a közönséget. A mérkőzés végén a közönség nagy vastapssal, és a Strandépítők induló éneklésével, és a szép volt fiúk skandálásával ünnepelte a győztes Strandépítők legénységét. Ezzel a létfontosságú győzelemmel, a Strandépítők legénysége, stabilizálta helyét a közép mezőnybe, és ha a hátralevő két forduló eredményei kedvezően alakulnak a Strandépítők számára, akár még az élmezőnyhöz is felzárkózhatnak.


Bártfai Ferenc: -- Végre megtört a tavaszi átok és győzelemmel hagyhattuk el a küzdőteret. Rengeteg hibával játszottunk, de így is megérdemelten nyertünk nagy gólkülönbséggel. A szurkolótáborunknak ismét egy hatalmas köszönet jár, hiszen újra fantasztikus hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba.


Junior: 28 - 26

 

 

Kézilabda NBII, északi csoport, férfiak, 20. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC – XVI. Kerületi KMSE 36 – 26 (17 – 10)

Salgótarján Városi Sportcsarnok 150 néző
Vezette: Csörgő László, Vitális Gábor.

Salgótarjáni Strandépítők KC:
VARGA – DÉNES 8, Tokai 1, PONYI 9, Rácz 2/1, HAJDÚ 7, Gyetvai,
Csere: Horváth D., Kuti kapusok, Toarniczky 4, Vurom 2, Horváth M. 1, Juhász 1, Konkoly 1, Fábián, Puruczki. Edző: Bártfai Ferenc
XVI. Kerületi KMSE legjobb góldobói: Paunoch 6/1, Rohodi 6, Száz 5.

 

Hétméteres: 2/1, illetve 1/1. Kiállítás: 6 perc, illetve 2 perc.
Az eredmény alakulása:
4. perc: 3 – 1, 6. perc: 6 – 2, 16. perc: 10 – 4, 20. perc: 12 – 6, 23. perc: 15 – 6, 29. perc: 17 – 9. 36. perc: 21 – 13, 41. perc: 25 – 15, 46. perc: 27 – 21, 53. perc: 32 – 22, 57. perc: 34 – 25.