1 A játékos keretben az őszi szezonhoz képest milyen változások történtek?

 

 

A téli felkészülés alatt Konkoly Ferenc és Varga Zoltán érkezett hozzánk. Sajnos Zoli játékára egész tavasszal nem számíthattam, mert a felkészülési tornán súlyos sérülést szenvedett. Rajtuk kívül a szezon második felétől Lőrik Tamásra sem számíthattam, mert apai feladatai már nem tudta összeegyeztetni a sporttal, így Ő salgótarjáni pályafutását be is fejezte, melyhez ezúton is szeretnék neki gratulálni.

 

2. Hogyan készültetek a télen és milyen céllal vágtatok neki a 6. bajnoki év tavaszi szezonjának?

 

Két pontos hátrányban voltunk a listavezető mögött, így természetesen a célok ugyanazok voltak, mint a bajnokság kezdetén, szerettünk volna bajnoki címet nyerni, de legrosszabb esetben is dobogóra kerülni.

 

3. Hogyan értékeled a tavaszi szezont, és az egész bajnoki évet, a megszerzett 22 pont, az őszi 2. hely után, a végeredmény ismeretében, a 8. hely tükrében?

 

Nagyon kiegyenlített volt az egész bajnokság, bárki bárkit meg tudott verni, és ki is tudott kapni bárkitől. Az őszi szezonban sokszor a szerencse is velünk volt, és ennek is köszönhetően zártunk a második helyen. A tavaszt remekül kezdtük, de a Heves ellen elvesztett egy pont a következő hetek játékára rányomta a bélyegét és elkezdődött a mélyrepülésünk. Szétesett a csapat, megremegtek a kezek döntő szituációban, valamint Fortuna is elengedte a kezünket, valamint több játékos is sérüléssel bajlódott és a szoros mezőny miatt a kiesés szele is megérintett bennünket. Bevezettünk egy új játékrendszert, amely a bajnokság végére tisztult le mindenkinél. Az utolsó három fordulóban már azt a játékot tudtuk játszani, amit szerettünk volna, de ez a feltámadásunk csak a 8. helyre volt elegendő.

 

4. Hogyan értékeled a játékosok teljesítményét, a 6. NBII idényetekben, amiben csapat ősszel 15 pontot, tavaszon 7 pontot gyűjtött?

 

Kapusok: Kuti Krisztián tavasszal mutatkozott be a felnőtt mezőnyben. Voltak szép védései, nagy jövő állhat előtte, de még rengeteget kell ehhez dolgoznia. Varga Erik az őszhöz képest feljavult a teljesítménye, de még mindig nagyon hektikus, Egyre több a jó periódusa, amire lehet építkezni. Horváth Dávid ősszel kevesebb lehetőséget kapott, amikor pályára került élt a lehetőséggel, a szezon eleji sérülése rányomta a bélyegét a teljesítményére. Fodor Kristóf tavasszal kevesebbet tudott a csapattal lenni, mert az anyaegyesület nem engedte el. Amikor számíthattam rá, akkor jó teljesítményt nyújtott.

Szélsők: Horváth Martin bemutatkozott a felnőtt mezőnyben, sőt gólokat is szerzett. Amennyiben a fejlődése ilyen ütemű marad, akkor egyre több lehetőséget fog kapni a felnőtteknél. Gyetvai Tamás (balszél) és Dénes Máté (jobbszél)  a tavaszi szezonjuk is hasonlóra sikerült mint az ősz. Volt gyengébb mérkőzésük, de általában hozták a tőlük megszokott jó átlagot. Tamás a házi góllövő lista éllovasa lett holtversenyben Lőrik Tamással, melyhez külön gratulálok! Juhász Norbert kevés lehetőséget kapott, az őszi teljesítményéhez képest javult, de még mindig nem tudta megmutatni a mérkőzéseken amit tud valójában.

Beállók: Ponyi Gergő és Puruczki Gábor tökéletesen kiegészítették egymást. Gergő kapott több lehetőséget, de amikor Gábor pályán volt, akkor ő is nagyon veszélyesen és eredményesen játszott.

Átlövők: Lőrik Tamás, Toarniczky Ádám, Bensouici Anis, Tokai Roland, Fábián Tamás, Konkoly Ferenc, Nagy Levente. Fábián Tamás kevesebb lehetőséget kapott mint ősszel, a védekezése egyre jobb, de támadásban le kell tisztulnia a játékának. Anis ősszel kóstolt bele újra a kézilabdába. Tavaszra már teljes értékű játékosa volt a csapatnak. A gyorsaságát már visszanyerte, de még a kihagyás miatt a meccshiány látszódott rajta. Roland csak néhány meccsen volt a csapattal, azokon főleg védekezésben volt nagy segítség. Ádám az őszhöz képest feljavult, visszanyerte gólerős formáját. Lőrik Tamás a csapat alapembere volt ősszel és a tavaszi szezon elején is. Sajnos a tavasz közepétől nem számíthattam rá, de így is holtversenyben Gyetvai Tamással a házi gólszerzők éllovasai lettek. Konkoly Ferenc egy nagyon jó fizikumú játékos, aki magasabb osztályokat is megjárta. A védekezés alapembere lett. Támadásban egy jó átlagot hozott, de ettől több van benne, ami úgy gondolom a következő szezonra kis is fog jönni belőle. Nagy Levente tavasszal mutatkozott be a felnőtteknél, bár kevés lehetőséget kapott, de ezzel élni tudott és gólt is szerzett.

Irányítók: Rácz Viktor és Vurom Alex, avagy rutin és a fiatalos lendület. Viktor a salgótarjáni felkészülési tornán megsérült, így az első mérkőzést ki is hagyta. A sérülése miatt nem zárt olyan jó tavaszt, mint amilyen az ősz volt. Alex nagyon tehetséges játékos, akinek már helye van a csapatban. Sokszor azonban bátortalan, és nem úgy kézilabdázik ahogy tud. Szerencsére ebből a tudásból már egyre többet mutatott, de akkor lesz stabil tagja a csapatnak, ha a jó formáját állandósítani tudja.

Védelem: A védekezésünk valamelyest javult az őszhöz képest, de még mindig nagyon sok hiba volt benne, így ezt a következő szezonra mindenképpen ki kell javítanunk.

Szurkolók: A szurkolótáborunk a csapat +1 embere. Rajtuk semmi nem múlott, mindig, mindent megtettek a csapat sikeréért. Köszönöm szépen az egész éves biztatásukat és remélem jövőre egy sokkal szebb eredménnyel örvendeztetjük meg Őket.

 

5. Mi várható a hosszú nyári holtszezonban, a játékos keretben várható változás, érkezők, távozók, és milyen céllal várjátok, illetve készültök a 2017 – 2018 szezonra?

 

 

A nyári szezon a pihenésé és a strandkézilabdáé. A játékos keretben lesznek változások, folyamatos tárgyalások zajlanak, melyek még nem zárultak le, így erről érdemben nem igazán tudok még nyilatkozni. Abban biztos vagyok, hogy a Vezetőség mindent meg fog tenni azért, hogy egy ütőképes csapat kezdje meg a következő bajoki évadot.