Az őszi szezon utolsó fellépésére készültek a Strandépítős lányok, amin nagyon akarták a győzelmet, hogy megtudják tartani a vezető pozíciójukat a tabella élén.

A junior csapat nagyszerű játékkal megszerzett nagy különbségű győzelmével hangolt, a szépszámú közönség a felnőtt összecsapásra. A vendégek kezdték a játékot, és szép átlövésből előnybe kerültek, Maró azonnal válaszolt, Szabó, Dénes akcióból, Horváth hetesből volt eredményes, amivel három gólos előnyt szereztek a Strandépítős lányok. A hazai csapat játékán érződött, hogy a gödi kettős igazolású játékosok hiányoznak a gépezetből, ezért hullámzott a játékuk, Csiki szenzációsan védett, jól védekeztek Szabó, Dénes, Horváth, Garamvölgyi szép találataival a 20. percben 14 – 7 alakították az állást. Ezt követően vissza eset a játékuk, sok hibát vétettek egy kilenc perces gól csend követte ezt a szakaszt, Csiki továbbra is remekül hatástalanította vendégek lövéseit, ennek köszönhető, hogy a fővárosi csapat csak faragni tudott a hátrányából a szünetre. A második játékrészt a Strandépítős lányok kezdték jobban, a közönség nagy biztatása közepette, Csikivel az élen jól védekeztek, gördülékeny szép támadásokat vezetettek, amiket Horváth, Dénes, Maró, Medve remekül fejeztek be és a játékrész közepén vissza állították a hét gólos különbséget, 23 – 16 hazai vezetést mutatott az eredményjelző a 45. percben. Újabb hullámvölgy jött a hazaiak játékában, amit a vendégek kihasználtak, zsinórban három találatot értek el és felzárkóztak az 49. percben 23 – 19 re. A közönség nagy biztatása közepette az ötperces gólcsendet Dénes hetesből törte meg az 50. percben. A hajrában újra hullámzott a játék a vendégek nagy akarással vetették magukat küzdelembe, a hazaiak helyzeteket, hetes hibáztak, a fővárosi csapat próbálta kihasználni ezt a rövidzárlatot és fel zárkóztak 24 – 22 re az 56. percben. A közönség fergeteges biztatása át segítette a Strandépítős lányokat a holt ponton, még ebben a percben Kisbalázs találatával helyre állt a biztos hazai vezetés. A véghajrában mindkét csapat nagy lendülettel játszott, de találatot, Gyenes révén már csak a Strandépítős lányok tudtak elérni a 60. percben amivel maga biztossá tették ezt a győzelmet, ezzel hibátlan, 100% teljesítménnyel zárták az őszi szezon hazai mérlegét.
Összességében a Strandépítős lányok újonc csapaként remek őszi szezont teljesítettek, tíz mérkőzésből 18 pontot gyűjtve megtartották vezető helyüket, ami dicséretes teljesítmény, az őszi utolsó 11. forduló eredményeitől, függ, hogy a tabella éléről, vagy egyenlő pontszámmal, gól különbséggel a második helyről várhatják a tavaszi folytatást. A mérkőzés végén a szépszámú közönség a szép volt lányok skandálásával, és nagy vastapssal ünnepelte ezt, a győzelmet, és a remek őszi eredményt nyújtó Strandépítős lányokat. A Strandépítős lányok az ünneplés közepette, szaloncukorral ajándékozták meg a közönséget.

 

Tarjáni Szilvia: -- Utolsó bajnoki mérkőzésünkön, hazai pályán fogadtuk a Kinizsi TTK csapatát. A mérkőzés első öt percében akadozva kezdtünk a játékot. A folyamatos vezetés ellenére mégis voltak olyan hullámvölgyek, ami nem volt megnyugtató. De a lányok folyamatosan biztatták egymást a pályán, és a kispadon így mindig kitudtunk jönni gödörből. A győzelemhez és persze az első hely biztos megtartásához gratulálok a lányoknak. Itt szeretném, megköszöni a szurkolóknak ezen a mérkőzésen, és az egész őszi hazai mérkőzéseken a nagyszerű buzdítást, biztatást.

Junior: 40 – 25.

 

 

Kézilabda NBII, Északi csoport, Nők, 10. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC – Kinizsi TTK 26 – 22 (15 – 11)

Salgótarján Városi Sportcsarnok 200 néző
Vezette: Aczél Attila, Paulovics Zsolt.

 

Salgótarjáni Strandépítők KC:
CSIKI – HORVÁTH 7/3, Szabó 2, MARÓ 3, Garamvölgyi 2, DÉNES 7/3, Gyenes 1,
Csere: Szalai kapus, MEDVE 3, Kisbalázs 1, Csaba, Kovács K., Kósy, Tarjáni.
Játékos edző: Tarjáni Szilvia
Kinizsi TTK legjobb góldobói: Egeresi 6/4, Kelényi 4/1, Szlavkovics 4.
Hétméteres: 9/6, illetve 6/5. Kiállítás: 6 perc, illetve 4 perc.
Az eredmény alakulása:
 10. perc: 8 – 4, 17. perc: 13 – 6, 25. perc: 14 – 9, 29. perc: 15 – 11. 34. perc: 17 – 12, 40. perc: 21 – 14, 45. perc: 23 – 16, 50. perc: 24 – 19, 56. perc: 24 – 22.