A Strandépítős junior lányok nagy különbségű 14 gólos győzelme adta meg a felnőtt mérkőzés alaphangját, a közönségnek is és játékosoknak is.

A táblázaton elfoglalt helyezéseket tekintve, magabiztos Strandépítős győzelmet ígért a papírforma. A közönség nagy biztatása közepette a vendégek kezdték a játékot, a sikertelen első támadásukat követően Paróczy szerezte meg a vezetést a hazaiak részére. A tarjáni lányok nagyon akartak, de játékukon érződött az idény elejei forma, mind védekezés, mind támadásban nagyon sok hibával játszottak. A komáromi lányok nagyon nagy akarással küzdöttek, és kihasználtak a hazaiak hibát, a kidolgozott helyzeteiket értékesítették ezáltal a szünetig magabiztosan tartották az első játékrész elején szerzett két – három gólos előnyüket.

A második játékrészben javult a védekezésük a hazaiaknak, a kapuban Torják ziccereket hárított, remek érzékkel hárította a vendégek átlövéseit, Horváth, Maró, találataival ledolgozták a hátrányukat a hazaiak 35. percben 13 – 13 volt az állás. Garamvölgyi találata már Strandépítős előnyt jelentett 14 – 13 a 38. percben. Úgy tűnt, hogy a Strandépítős lányok helyre billentik a mérleg nyelvét, a közönség hathatós támogatásával jönnek az újabb hazai találatok, de e helyet újra a több hibát vétettek a hazaiak, és nagyon lelkes vendégek újra előnybe kerültek a játékrész közepén 14 – 16 vendégvezetés állt az eredményjelzőn. Kemenczik találatára a komáromi lányok két góllal válaszoltak, amivel el is lőtték az utolsó puskaporukat is, 15 – 18 a 48. percben. A közönség óriási biztatása közepette a tarjáni lányok összekapták magukat, óriási küzdelem alakult ki minden labdáért, a védekezés javult, Torják is folytatta jó szériáját, ziccereket védett, Gyenes, Horváth találataival felzárkóztak 17 – 18 – ra az 53. percben. Tovább folytatódott a nagyküzdelem az 56. percben Torják hetes hárított, az ellen akcióból Kemenczik egalizálta az állást 18 – 18 az 57. percben. A Strandépítős lányok rutinosan játszva Horváth találatával átvették a vezetést az 58. percben. A vendégek sem adták fel, de már nem tudtak újítani, a 60. percben Kemenczik szép találata végleg eldöntötte a találkozó végkimenetelét a hazaiak javára.

A Strandépítős lányok, a vártnál nehezebben is, de a véghajrában mutatott eredményesebb játékukkal megtudták szerezni a győzelmet, egy nagyon lelkesen játszó, küzdeni tudásból jelesre vizsgázó ellenféllel szemben. A mérkőzés végén a közönség nagy vastapssal ünnepelte a Strandépítők győztes női csapatát, akik ezzel a győzelemmel vissza álltak a tabella élére.

Tarjáni Szilvia: -- Az első bajnoki mérkőzést a Komárom csapatával játszottuk. Készültünk a mérkőzésre, tudtuk magasak és nem olyan gyorsak, ezért gyors játékkal, gyors lerohanásokkal próbáltunk operálni. De gyorsaságukkal, és a nagy akaratukkal felül múltak bennünket. A végjátékban sikerült összeszedni magunkat és megfordítani a mérkőzést. Nagy küzdelem volt, megérdemelték a lányok a győzelmet. Gratulálok junior, és felnőtt csapatnak egyaránt a szezonnyitón aratott győzelemhez, és meg szerzet pontokhoz.

Junior: 34 – 20

 

 

Kézilabda NBII, Északi csoport, nők, 12. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC -- Komárom VSE 20 – 18 (10 – 12)

Salgótarján Városi Sportcsarnok 150 néző

Vezette: Bátori Bence, Szécsi Lantos Boldizsár

Salgótarjáni Strandépítők KC:

Csiki – HORVÁTH 9/4, MARÓ 1, PARÓCZY 3, KEMENCZIK 4, Dénes, Szabó 1,

Csere: TORJÁK kapus, Gyenes 1, Garamvölgyi 1, Csaba, Kovács B., Kovács K., Kósy, Medve, Ponyi.

Edző: Tarjáni Szilvia 

Komárom VSE legjobb góldobói: Horváth 4, Ferenczi 4/2, Fehér 3.

Hétméteres: 4/4, illetve 4/2. Kiállítás: 8 perc, illetve 12 perc.

Az eredmény alakulása:

 

 5. perc: 2 – 1, 12. perc: 2 – 4, 18. perc: 4 – 7, 24. perc: 7 – 8, 29. perc: 10 – 11. 34. perc: 12 – 12, 38. perc: 14 – 13, 45. perc: 14 – 16, 48. perc:15 – 18, 53. perc: 17 – 18, 58. perc: 19 – 18.