A hazai szezon nyitón, a vártnál nehezebben megszerzett győzelem, egészséges önbizalmat adott a Strandépítős lányoknak, a folytatásra, ahol megint egy kiesési zónához közeli csapat a REAC SI SE volt az ellenfelük idegenben.

A tarjáni lányok gyors dinamikus játékkal kezdtek, Dénes, Kemenczik, Paróczy szép találataival már a tizedik perc elejére jelentősnek mondható, hatgólos előnyre tettek szert 2 – 8. A folytatásban teljesen átvették a játék irányítását, jól védekeztek, gyors, taktikus játékuk ellen nem nagyon találták a fővárosi hölgyek az ellenszert, Horváth ellen állhatatlan volt, Garamvölgyi, Szabó, Kemenczik, Paróczy szebbnél szebb találatokat szerzet. A játékrész utolsó perciben a Strandépítős lányok kissé kiengedtek és fővárosiak is elértek egy pár találatot, de így is öt gólos vendég előnnyel zárták a csapatok az első játékrészt.

A második játékrészt is nagy lendülettel, kezdték a tarjáni lányok, Maró, Paróczy, Dénes, Horváth találataival meg duplázták az előnyüket a vendégek a 35. perc percben 14 – 22. Jól védekezésből, szép támadásokat vezettek, Dénes, Maró, Paróczy közönség szórakoztató találatokkal fejezték be az akciókat, és egy újabb 4 – 0 szakaszt teljesítve, tizenegy gólosra növelve a vendég előnyt a 41. percben 15 – 26 vendég vezetés állt az eredményjelzőn. A vendégek a folytatásban is lendületesen játszottak, nem engedték kibontakozni a fővárosiakat, Dénes akcióból, hetesből volt eredményes, Kósy akcióból, Ponyi hetesből vette be az ellenfél kapuját ezzel a 4 – 0 periódussal már tízen négy gólosra növelték az előnyüket a Strandépítős lányok a 48. percben 16 – 30. A nagy különbségű vezetés tudatában, a tarjáni lányok nagy lendülete alább hagyott, a fővárosiak kiszabadulva a szorításból kozmetikázni tudtak az eredményen csökkentve egy kissé a hátrányukat 22 – 32 az 56. percben. A Strandépítős lányok fokozták az iramot nagyobb sebességre kapcsoltak az utolsó négy percben, Csaba két szép találatával Szabó, Paróczy remek találataival vissza állították a tízen négy gólos különbséget ezzel beállítva a mérkőzés végeredményét.

Összességében a Strandépítős lányok végig egyenletes jó teljesítményt nyújtva, igazi csapaegységet alkotva, magabiztosan, listavezetőhöz méltó játékkal, tudatosították a fővárosi csapatban, hogy a két csapat nincs egy súlycsoportba, és nagy különbséggel nyerték meg a kötelező győzelem kategóriájába tartozó, idegenbeli mérkőzésüket. Ami további erőt adhat a folytatáshoz.   

Tarjáni Szilvia: -- Csömörön a REAC SI SE vendégeként léptünk pályára. Nagy iramban kezdtük a mérkőzést már az első félidőben meg mutatkozott a két csapat közötti tudásbeli különbség. Magabiztos jó játékkal, nyugodt lelkiismerettel játszhattak a lányok, a második félidő 15. percétől a junior játékosok is, akik eredményes jó játékkal vették ki részüket az idegenbeli sikerből. Gratulálok a lányoknak.

Junior: 37 – 24.

 

Kézilabda NBII, Északi csoport, Nők, 13. forduló

REAC SI SE – Salgótarjáni Strandépítők KC 22 – 36 (13 – 18)

Csömör Sportcsarnok 30 néző

Vezette: Fehér Viktória, Kékesi Krisztina.

Salgótarjáni Strandépítők KC:

CSIKI – HORVÁTH 8, GARAMVÖLGYI 2, SZABÓ 3, PARÓCZY 6, KEMENECZIK 3, DÉNES 6/1,

Csere: TORJÁK kapus, MARÓ 3, CSABA 2, KÓSY 2, PONYI 1/1, KOVÁCS B., KOVÁCS K. Edző: Tarjáni Szilvia

REAC SI SE legjobb gól dobói: Bodó 4/1, Huszti 4, Hirmann 3.

Hétméteres: 4/1, illetve 4/2. Kiállítás: 4 perc + kizárás Hirmann Mária az 50. percben piros lap + kék lap, illetve16 perc + kizárás Dénes Sára az 50. percben piros lap + kék lap.

Az eredmény alakulása:

 

5. perc: 1 – 5, 12. perc: 4 – 11, 18. perc: 5 – 15, 22. perc: 8 – 15, 27. perc:10 – 18. 35. perc: 14 – 22, 44. perc: 16 – 28, 52. perc: 20 – 31, 58. perc: 22 – 34.