Nagy tétje volt a csoport élcsapatinak össze csapásának, a dobogós helyekért folytatott küzdelemben, hazai sikerrel nagy lépést tettek volna a Strandépítős lányok dobogó egyik fokának megszerzése felé. Erre a fontos találkozóra való felkészülésre, jól jött a csapatoknak a kéthetes pihenő.

A közönség biztatása közepette a Strandépítős lányok kezdték a csoport rangadót Horváth heteséből szerzet találattal a hazaiak szereztek előnyt. A vendégek is nagy iramot diktáltak, és kihasználva a tarjáni lányok megingásait két gólos előnyre tettek szert a 11. percben. A Strandépítős lányok nagyon akartak, de játékuk nem volt meggyőző, védekezésben és támadás vezetésben több pontatlanság jellemezte a játékukat, amit a felszabadultan játszó komáromi hölgyek kihasználtak és négy gólos előnyre tettek szert a szünetre. A második játékrész ott folytatódott, ahol első befejeződött, Dénes, Paróczy, Garamvölgyi találatira mindig válaszoltak a vendégek 10 – 14 a 37. percben. A közönség nagy támogatása közepette, Csiki Andrea hazaiak kapujában káprázatos védésivel, feljavult a védekezés a támadásoknál is koncentráltabb játékot nyújtottak a Strandépítős lányok, Medve hetesből, Kemenczik, Paróczy két találatával 4 – 0 periódust teljesítve a 43. percben egalizálták az állást 14 – 14. Kiegyenlítődött a játék felváltva estek a találatok fej – fej mellet haladtak a csapatok az 51. percben 18 – 18. A vendégek időt kértek, amivel megtörték a hazaiak lendületét, két gyors találattal vissza vették a vezetést 18 – 20 az 52. percben. Nagy harc folyt a pályán, mind két csapat több hibával játszott ebben a periódusban és az 57. percben vendég találtat törte meg, az ötperces gól csendet 18 – 21. A közönség óriási biztatása közepette a Strandépítős lányok össze szedve utolsó erejüket, óriási hajrát nyitottak, Csiki továbbra is bravúrt – bravúrra halmozott, támadásban Kemenczik, Horváth találatával felzárkóztak 20 – 21 a 60.perc elején. A Strandépítős lányok támadását a vendégek hetest érő szabálytalansággal állították meg dorogiak amit, Medve értékesített, kiegyenlítette a hátrányt 21 – 21 a 60. perc második felében. Középkezdést követően a hazaiak megszerezték a labdát, de játékvezetők szabálytalannak minősítették a hazai szerelést, de idő közben a játékidő letelt, és időn túli szabaddobást végezhetek el a vendégek, az elvégzett szabaddobás a hazai védő sáncon irányt változtatva, balszerencsésen a hazaiak kapujába csurgott, ami a vendégek minimális különbségű győzelmét jelentette. A mérkőzésvégén a közönség meg tapsolta a Strandépítős lányokat, és a szenzációs védéseket bemutató Csiki Andreát, akinek a teljesítményével, kétszer is sikerül felállni a hazai csapatnak, és pont szerzés közelében kerülni. 

 

 

Tarjáni Szilvia: -- Hazai pályán a fogadtuk Dorog csapatát. Nagy küzdelemre számítottam, amit igazolt is a játék menete. Négygólos hátránnyal kezdtünk a második félidőt, amit hamar lecsökkentettünk. Fej – fej mellett haladt a két csapat, az összeszedett védekezésünk és támadásunk nagyon jól működött, ezért előnyre tettünk szert. Az utolsó 15 másodpercben kijöttünk emberfogásra, meg szereztük a labdát, amit a játékvezetők az ellenfélnek ítéltek, így egy időn túli szabaddobásból szerencsétlenül jöttünk ki.

Junior: 29 – 22.

 

 

Kézilabda NBII, északi csoport, nők. 16. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC – Dorogi ESE 21 – 22 (6 – 10)

Salgótarján Városi Sportcsarnok 150 néző
Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.

 

Salgótarjáni Strandépítők KC:
CSIKI – Horváth 5/2, Maró 2, Paróczy 4, Kemenczik 3, Ponyi, Dénes 3,
Csere: Torják kapus, Medve 2/2, Garamvölgyi 2, Csaba, Gyenes, Kovács B., Kovács K., Kósy.  Edző: Tarjáni Szilvia
Dorog ESE legjobb góllövői: Simsikova 9, Forgács 5/1, Szőts 4.


Hétméteres: 6/4 illetve, 1/1. Kiállítás: 4 perc, illetve 10 perc + kizárás Priáll Edina 3x2 perc után 47 percben.


Az eredmény alakulása:
11. perc: 1 – 3, 14. perc: 3 – 7, 20. perc: 6 – 7, 28. perc: 6 – 10. 36. perc: 9 – 12, 43. perc: 14 – 14, 49. perc: 17 – 16, 51. perc: 18 – 18, 57. perc:18 – 21, 60. perc: 21 – 21.