Nagyon készültek a Strandépítős lányok erre az összecsapásra, hazai közönség előtt szerették volna, megszakítani az utóbbi hetek, negatív eredményeket hozó rossz szériájukat.

A közönség biztatása közepette, mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, a vendégek Pártos átlövéseivel az első percekben két – háromgólos előnyre tettek szert. A Strandépítős lányok gól kényszerben játszva, nagyon akartak, Dénes, Horváth, Szabó, Kemenczik, Kisbalázs, Maró, szép találatokat értek el, de a védekezésben, és támadásban elkövetett hibákból, a fővárosiak a kialakított helyzeteikből gólokat tudtak lőni, amivel a szünetig tartották az előnyüket. A második játékrészt a Strandépítős lányok kezdték jobban, Kósy hetesből, Garamvölgyi átlövésből volt eredményes, amivel egalizálták az állást a 33. percben 15 – 15. Pártos újabb átlövése a hazaiak kapujában landolt a 34. percben 15 – 16. A közönség is segített a Strandépítős lányoknak, Kisbalázs beállóból egyenlített, a kapuban Torják remek védéseket mutatott be, Kósy hetesből elért találatával már hazai előnyt mutatott az eredményjelző 17 – 16, Csaba találatával növelte a hazaiak előnyét 18 – 16 a 37. percben. Mind két csapat nagy hiba százalékkal játszott, Ponyi, Garamvölgyi találataira rendre válaszoltak a fővárosiak, így nem tudtak nagyobb előnyre szert tenni a hazaiak 21 – 20 az 50. percben. Kiegyenlítődött a játék mellet, mindkét csapat a győzelemre játszott, ami sok hibát eredményezett, Ponyi, Garamvölgyi találataira mindig érkezett a válasz 23 – 23 az 58. percben.  A vendégek kapusa egy védés után kiszaladt a hatoson kívülre a játékszer megszerzésért, Horváth remek érzékkel megszerezte a labdát, és az üresen maradt kapuba ívelt, amivel az 59. percben, újra előnyhöz juttatta csapatát 24 – 23. A vendégek támadtak az egyenlítésért, de a nagy igyekezetben támadó szabálytalanságért, a játékvezetők, elvették tőlünk a labdát, amiből Garamvölgyi szép találatot ért el, és bebiztosította a Strandépítős lányok győzelmét, amivel továbbra is harcban állnak a dobogós helyekért. A mérkőzés végén vastapssal ünnepelte a közönség a győztes Strandépítők női csapatát.

Tarjáni Szilvia: -- Hazai pályán fogadtuk a Csepel DSE csapatát. A játék első felében fej – fej mellet haladt a mérkőzés, aztán a Csepelnek kedvezett a szerencse. Mi nem adtuk fel és a második félidőben, jó védekezéssel, összeszedett támadójátékkal és jó kapus teljesítménnyel sikerült megnyernünk a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak.


Junior: 27 – 32.

 

 

Kézilabda NBII, északi csoport, nők, 18. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC – Csepel DSE 25 – 23 (13 – 15)

Salgótarján Városi Sportcsarnok 150 néző
Vezette: Csörgő László, Vitális Gábor.

Salgótarjáni Strandépítők KC:
Csiki – HORVÁTH 5, SZABÓ 3, MARÓ 2, KEMENCZIK 2, GARAMVÖLGYI 4, Gyenes, Csere: TORJÁK kapus, Ponyi 3, Kisbalázs 2, Kósy 2/2, Dénes 1/1, Csaba 1, Kovács B., Kovács K., Medve.
Edző: Tarjáni Szilvia
Csepel DSE legjobb góldobói: Pártos 9, Kalmár 5/5.

 

 

Hétméteres: 4/3, illetve 8/6. Kiállítás: 2 perc, illetve 6 perc.
Az eredmény alakulása:
5. perc: 1 – 3, 9. perc: 3 – 6, 15. perc. 5 – 9, 20. perc: 8 – 13, 28. perc: 12 – 15. 35. perc: 16 – 16, 44. perc: 19 – 17, 47. perc: 19 – 19, 55. perc: 22 – 22, 58. perc: 23 – 23.