Nem a legjobb elő jelekkel kelt útra a Strandépítők csapata a solymári találkozóra, mert a Solymári SC odahaza nagyon erős, a pontjai a nagyobb részét hazai környezetben szerezte, illetve, a tarjáni csapatból meghatározó játékosok nem tudtak a csapattal tartani. 

A Göd SE - ből kettős játékengedéllyel szereplő játékosok hiányát, mind védekezésben és támadásban megérezte a Strandépítők csapata. Végig egyenrangú és egyenlő képességű csapatok összecsapását láthatta a gyér számú publikum, ahol fej – fej mellett haladtak a csapatok, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kicsikarni az első játékrészben.

A második játékrészben a hazai csapat többször két – három gólos előnyre tett szert, de a Strandépítős lányok, nagyon szívósan küzdöttek, keményen harcoltak, Horváth, Szabó, Garamvölgyi, Maró, Csaba, Ponyi remek találataival, mindig letudták dolgozni a hátrányukat és egalizálni az állást. A véghajrában már a vendégek kezében volt az előny, de a sor iróniája, hogy tavasszal már nem ez az első mérkőzés, amit balszerencsés körülmények között veszítettek el az utolsó másodpercekben a Strandépítős lányok. Az igen érdekes körülmények között vereséget szenvedő Strandépítős lányok, a vereség ellenére minden dicséretet megérdemelnek, mert egy új hadrendben, több alapembert nélkülözve, hősiesen küzdve, végig egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak és a pályán mutatott játékkal rászolgáltak, legalább az egyik pontra, de a Pest megyei gárda a hazai pálya minden előnyét élvezve tudta csak megszerezni a győzelmet. A tarjáni lányok a minimális vereség ellenére továbbra is harcban állnak dobogóért, a hátralévő bajnoki évet záró, két forduló eredményei döntően befolyásolják a dobogós helyek elosztását.


Tarjáni Szilvia: -- A kettős játékengedéllyel rendelkező lányok nélkül vágtunk neki ennek a mérkőzésnek. Nagy akarással játszottunk, egy olyan meccsen ahol, hol az egyik hol a másik csapat vezetett. Az 59. percben még mi vezettünk egy góllal, amit a hazai csapatnak sikerült megfordítania az állást. Az utolsó pillanatban még volt esélyünk az egyenlítésre, de a játékvezetők sajnos a kárunkra, nem alkalmazták „az utolsó 30 másodperces szabályt” , amivel „elvettek” tőlünk egy pontot.


Junior: 15 – 33.

 

 

Kézilabda NBII, északi csoport, nők, 19. forduló

Solymári SC – Salgótarjáni Strandépítők KC 37 – 36 (18 – 17)

Solymár Pemü Sportcsarnok 40 néző
Vezette: Fehér Viktória, Kékesi Krisztina.

Salgótarjáni Strandépítők KC:
CSIKI – HORVÁTH 12/6, MARÓ 6, SZABÓ 9, KOVÁCS K. , GARAMVÖLGYI 5, CSABA 3,
Csere: TORJÁK kapus, PONYI 1, GYENES, BOBÁL, KÓSY, KOVÁCS B..
Edző: Tarjáni Szilvia.
Solymári SC legjobb góldobói: Feldhoffer 10, Szalay 6, Benis 6/3, Galambosné 5/5.

 

Hétméteresek: 9/8, illetve 6/6. Kiállítás: 4 perc, illetve 10 perc + kizárás Garamvölgyi Eszter 3x2 perc után az 59. percben.
Az eredmény alakulása:
5. perc: 5 – 2, 12. perc: 8 – 8, 19. perc12 – 12, 24. perc: 16 – 14, 27. perc: 16 – 16. 35. perc: 22 – 19, 40. perc. 25 – 23, 43. perc: 26 – 26, 46. perc: 29 – 29, 51. perc: 33 – 30, 55. perc: 33 – 34, 59. perc: 35 – 36.