Mindkét csapatnak nagy volt a tét, a vendégeknek, menekülés a kiesési zónától, a Strandépítős lányoknak a dobogóért folytatott harcban, minden pontra nagy szükségük van. A céljaik megvalósítása érdekében mindkét csapat, nagy iramban kezdte a mérkőzést.

Kezdeti hibákkal teli, ismerkedést követően Szabó remek egyéni akcióból a harmadik percvégén kezdte meg a gól gyártást. Vendégek még tartották a lépést a hazaiakkal Horváth hetes találatára még válaszoltak egalizálták az állást 2 – 2 a hetedik percben. A közönség nagy biztatása közepette, Csiki remek védéseivel fűszerezve, a mezőnyben remek összjátékot nyújtva Horváth lépet elő főszereplővé, akit képtelenek voltak tartani a vendégek, jobbszélről, átlövésből zsinórban négy élmény számba menő, közönség szórakoztató találattal mattolta, a vendégek kapusát 6 – 2 a 10. percben. A vendégek idő kéréssel próbálkoztak, de mint kiderült, nem sok mindent tudtak meg valósítani a megbeszéltekből, Garamvölgyi találatával, öt gólra növelte a hazaiak előnyét 7 – 2 a 13. percben. A folytatásban Horváth, Maró találataira, a vendégek hetesekből válaszoltak 10 – 5 a 19. percben. A Strandépítős lányok továbbra is irányították a játékot, Paróczy két szép góljával, Horváth újabb találatával növelték az előnyüket a 24. percben 13 – 6 hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A hajrában hazaiak lendülete alább hagyott, Horváth, Szabó találataira, a vendégek Deézsi révén válaszoltak, az utolsó másodpercekben Csaba hetesből elért találatával, alakította ki a megnyugtató hazai előnnyel záruló első játékrész végeredményét.

A második játékrészt Kemenczik hetesből, Szabó akcióból elért góljai vezetékbe, növelve a hazai előnyt 18 – 9 a 32. percben. A hazaiak gépezetébe porszem került, nem működött, olyan olajozottan, mint az első játékrészben Maró találatára három találattal válaszoltak, kezdtek felzárkózni 19 – 14 a 40. percben. Kemenczik hetes, Paróczy szép találataival vissza állították a hatgólos előnyt 22 – 16 a 43. percben. A vendégek nem adták fel keményen, és nagy akarással küzdöttek, és a hazaiak hibát gyors három góllal büntették a játék rész közepére 22 – 19 alakították az állást. A vendégek nagy akarással küzdöttek 49. percben egy támadó szabálytalanságot követően Birkás Anikónak a játékvezetők a piros lapot mutatták fel. A közönség óriási biztatásba részesítette a Strandépítős lányokat, ami segített lányoknak, Horváth, Paróczy, Kemenczik találataival magabiztosan tartották a megszerzett előnyüket 26 – 22 az 51. percben. A hajrában a vendégek nagy erővel vették magokat a küzdelemben, ami több hibát szült a játékukba, a Strandépítős lányok Horváth, Maró, Szabó révén kihasználták az 55. percben 30 – 24 alakították az állást. A hazai lányok a nagyobb különbség tudatában, a közönség vastapsa közepette, kissé lazábbra vették a játékot, vendégek erre ráérezve Maró, Szabó, Paróczy találataira, akcióból hetesekből elért találatokkal válaszolva kozmetikáztak az eredményen, de strandépítők megérdemelt, magabiztos győzelme egy másodpercig nem forgott veszélyben.  A mérkőzésvégén a hazai közönség, óriási vastapssal, a szép volt lányok skandálásával, a Strandépítők induló éneklésével, ünnepelte a hazai szezonzárón aratott győzelmet, és köszönte meg a Strandépítős lányoknak az egész éves sikeres szereplést, újonc csapatként végig az élmezőnybe tartozva, dobogós helyekért, harcba maradva búcsúztak a végig kitartó és a csapatot lelkesen buzdító közönségüktől a Strandépítős lányok.


Tarjáni Szilvia: -- A Dunakeszi csapatát fogadtuk a hétvégén. Maga biztos játékkal, végig kézben tartottuk a mérkőzést, az utolsó tíz percben kicsit kiengedtünk, de nem adtunk esély a pontszerzésre a vendégeknek. Örülünk, hogy győzelemmel búcsúztunk a szurkolóinktól, a hazai szezonzárón. Itt szeretném, megköszöni szurkolóinknak, azt lelkes, sportszerű biztatást, amit hazai mérkőzéseken tanúsítottak, amellyel a csapatot segítették, és az egész bajnoki évben csapat mellet álltak.
Junior: 43 – 30. 

 

Kézilabda NBII, északi csoport, nők, 20. forduló

Salgótarjáni Strandépítők KC – VS Dunakeszi 33 – 30 (16 – 9)

Salgótarján Városi Sportcsarnok 150 néző
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly.

 

Salgótarjáni Strandépítők KC:
CSIKI – HORVÁTH 12/3, MARÓ 4, PARÓCZY 6, KEMENCZIK 4/3, GARAMVÖLGYI 1, SZABÓ 5, Csere: TORJÁK kapus, CSABA 1/1, GYENES, Bobál, Kovács B., Kovács K., Kósy, Ponyi. Edző: Tarjáni Szilvia
VS Dunakeszi legjobb gól dobója: Deézsi 7/1, Tasi 7, Birkás 4/1, Kökény 4/2.
Hétméteres: 8/7, illetve 7/6. Kiállítás: 10 perc, illetve 4 perc + kizárás Birkás Anikó piros lappal a 49. percben.
Az eredmény alakulása:
6. perc: 2 – 1, 13. perc: 7 – 2, 19. perc: 10 – 5, 24. perc 13 – 6, 28. perc: 15 – 9. 36. perc: 18 – 11, 41. perc. 20 – 15, 46. perc: 23 – 20, 51. perc: 26 – 22, 56. perc: 31 – 25, 58. perc: 32 – 27.