A Strandépítős junior lányok nagyszerű játékkal aratott nagy különbségű 20 – 38, győzelme adta meg az alaphangját a felnőtt mérkőzésnek. A Csömörön vendégeskedő fővárosi, Kinizsi TTK elleni mérkőzésnek, lényegében csak a vendég Strandépítős lányoknak volt nagy tétje, mindenképpen nyerni kellett, hogy továbbra is életben maradjanak a bronzérmes álmok. 

A tarjániak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, Horváth az első vendég támadást gólra váltotta. Az első tíz percben kiegyenlített volt a játék, fej – fej mellet haladtak a csapatok 5 – 5 volt az állás. A Strandépítős lányok fokozatosan át vették a játékirányítását, rá kényszerítették az akaratukat a fővárosi csapatra, jól zárt a vendég védelem, a támadásokat taktikusan felépítve alakították ki, Horváth, Paróczy, Szabó, Garamvölgyi, Kemenczik, Maró szép találatokkal fejezték be az akciókat, és háromgólos előnyre tettek szert a szünetre.

Szünet után nem változott a játék képe, a Strandépítős lányok kezükben tartották a játékirányítását, Horváth továbbra is ellenállhatatlanul termelte s szebbnél szebb, közönség szórakoztató gólokat. A Strandépítős lányok védekezése nem mindig volt, megbonthatatlan ezért Horváth, Paróczy, Szabó, Kemenczik, Maró, Gyenes szép találataira, tudtak válaszolgatni, de ez csak három négy – gólos Strandépítős előny szinten tartására volt elegendő, a vendégek győzelmét egy másodpercig nem tudta kétségessé tenni a fővárosi csapat. A Strandépítős lányok, szinte családias légkörben lejátszott mérkőzésen, aratott idegenbeli, magabiztos győzelemmel zárták a 2016 – 2017 bajnoki évet, amivel újonc csapatként, nagy lépést tettek a bronzérem felé, de, hogy meg lesz-e, a dobogó harmadik foka az a 22. fordulóban a Dorogi ESE és a már bajnok Vasas SE II összecsapás végeredményétől függ. A 22. fordulóban a Salgótarjáni Strandépítők KC csapata szabadnapos lesz.  


Tarjáni Szilvia: -- A bajnokság utolsó mérkőzését Csömörön, a Kinizsi TTK ellen játszottuk. A mérkőzésnek nagy tétje volt. Az első félidő tizedik percétől a lányok fantasztikus játékkal végig vezettek a mérkőzésen, Horváth Alexa és Paróczy Sára szép találataival és az összehangolt csapatjátékkal győztesen hagytuk el a pályát. Gratulálok a lányoknak ehhez a győzelemhez, és köszönöm az egész éves munkájukat. A junior lányoknak is gratulálok a nagy különbségű győzelmükhöz, és a bajnokságban megszerzett ötödik helyezésükhöz.

Junior: 20 – 38.

 

Kézilabda NBII, északi csoport, nők, 21. forduló

Kinizsi TTK – Salgótarjáni Strandépítők KC 32 – 36 (16 – 19)

Csömör városi Sportcsarnok 30 néző
Vezette: Budai-Bock Krisztián, Rácz László

Salgótarjáni Strandépítők KC:
CSIKI – HORVÁTH 15/5, MARÓ 3, PARÓCZY 7, KEMENCZIK 4, GARAMVÖLGYI 2, SZABÓ 4, Csere: SZALAI kapus, GYENES 1, BOBÁL, KOVÁCS BERNADETT, KOVÁCS KINGA, PONYI. Edző: Tarjáni Szilvia
Kinizsi TTK legjobb góldobói: Egeresi 8/8, Bock 6, Király 5, Szlavkovics 4.

 

Hétméteres: 8/8, illetve 6/5. Kiállítás: 14 perc, illetve 8 perc.
Az eredmény alakulása:
6. perc: 3 – 3, 13. perc: 6 – 6, 20. perc: 9 – 10, 24. perc: 12 – 14, 28. perc: 14 – 16. 35. perc: 18 – 23, 42. perc: 22 – 27, 48. perc: 26 – 29, 53. perc: 29 – 33, 57. perc: 30 – 34.