A Strandépítők Girls csapata 2016 nyarán is nagy reményekkel – és három új játékossal -vágott neki a nyári strandkézilabda szezonnak. A tavalyi országos hatodik helyezés javítása volt a kitűzött cél, amelyet a lányok kemény munkával és látványos játékkal sikeresen teljesítettek, ugyanis idén a dobogóról épphogy lecsúszva a negyedik helyen végeztek a Balatonbogláron rendezett országos strandkézilabda döntőjében.

 

 

A szép eredmények elérése komoly felkészülést igényelt. Ezt bizonyítja, hogy a lányok már május közepétől kezdve a homokon futottak, edzettek, lőttek, passzoltak, pörögtek. A június elején megrendezett háromnaposedzőtábor, amely során 8 edzésre került sor, segített a játékosoknak formába jönni, gyakorolni, erősödni, a csapatnak pedig összekovácsolódni és az új csapattagokkal közelebbről megismerkedni.

 

 

Bártfai Ferenc csapata – mintegy keretbe foglalva a nyári sikereket – elsőként Balatonbogláron mérettette meg magát, ahonnan elveszített mérkőzés nélkül, aranyéremmel a nyakukban térhettek haza a lányok. A siker után a százhalombattai tornán kissé csalódás érte a csapatot, ugyanis – a fiúk szurkolása nélkül, akik külföldön versenyeztek – nem sikerült a négy közé jutás, így ötödik helyezést értek el.

 

A Budapest Cup EBT-n viszont megmutatták, hogy bizony tudnak strandkézilabdázni, és a torna legnagyobb sikereként a magyar női strandkézilabda válogatott ellen egy szettet sikerült győzelemmel zárni. Végeredményként bronzérmet akasztottak a strandépítős lányok nyakába; – második legjobb magyar csapatként - a harmadik helyen végeztek a Szentendre és Lengyelország válogatottja mögött.

 

Ezután a Magyarországon megrendezett Strandkézilabda Világbajnokság miatt egy kis szünet következett, majd a következő állomás Balatonakarattya volt, ahol a csoportelsőként továbbjutott salgótarjáni együttes a nagy rivális, 2 Cool Ya csapatával küzdött a négy közé jutásért. A szétlövés sajnos a másik társaságnak sikerült jobban, így a lányok hatodik helyezéssel utaztak haza a Balatonról. 

 

Az országos döntő előtti utolsó megmérettetésként, július utolsó hétvégéjén az egyik legszínvonalasabb EBT-torna került megrendezésre hazai pályán, Salgótarjánban. A Strandépítők Girls csapata a csoportmérkőzések keretében szoros szetteket és szétlövéseket játszva vereséget szenvedett az első számú holland, valamint a lengyel együttes és a Szentendre csapatával szemben, így hiába volt a magabiztos győzelem a Drink Team ellen, a lányok a tizedik helyért küzdhettek meg, amelyet viszont sikeresen el is hoztak.

 

 

A nyár megkoronázásaként augusztus első hétvégéjén Balatonbogláron került sor az Országos Strandkézilabda Döntőre, amelyre a kvalifikációs tornákon elért eredmények alapján a Strandépítők Girls másodikként került be. Az ország legjobb tíz női csapatát két csoportra osztották. A csoportmérkőzések során a gyenge kezdés és a Királylányok ellen elszenvedett vereség után magára talált a salgótarjáni csapat és szárnyalni kezdett, így a többi csoportmérkőzését megnyerve elsőként végzett a saját csoportjában, majd a másik csoport negyedik helyezettje felett aratott győzelemmel a négy közé küzdötte magát.

                                                                                                                                      

Az elődöntőben a Ladybugs visszavágott a Budapest Cup-on elszenvedett vereségért, így a lányok harmadik helyért csaptak össze az OVB Beach Girls csapatával. Kiélezett küzdelemben szétlövéssel került a dobogó legalsó fokára a Beach Girls, így a Standépítők a negyedik helyért járó jutalmat zsebelhették be, amely a tavalyi eredményhez képest mindenképpen előrelépés, valamint biztató kezdet az elkövetkezendő nyarakra, így nagy reményekkel várjuk a 2017-es szezont.

 

 

Hajrá Strandépítők!

Archívum